ZENEdobozom

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Licenc

Creative Commons Licenc

Képeim

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from kjano. Make your own badge here.

Jean Michel Jarre 60 éves

2008.09.23. 10:27 43joy

Jean Michel Jarre - Oxygene

 

 

 

November 12-én a Papp László Sportarénában lép fel Jean Michel Jarre. Az idén hatvanéves zeneszerző Oxygene című régi-új albumának lemezbemutató koncertjét tartja a magyar fővárosban. Az album zenei anyagát ötven analóg szintetizátor és három zenésztársa társaságában kelti életre az elektronikus zene francia úttörője. Jegyek a koncertre már kaphatók.

Jean Michel Jarre-t a popzene egyik legkreatívabb zenészeként tartják számon. 1971-ben jelent meg első kislemeze a La Cage, ezt egy év múlva követte a Deserted Palace című alkotás. Ezek azonban nem arattak sikert.

Alkotásainak stílusát és zeneművészeti jelentőségét tekintve nehéz besorolni. A közismert zeneszerző, Maurice Jarre fia. Ötévesen kezdett el zongorázni, de klasszikus zenei tanulmányait hamar abbahagyta és a jazz felé fordult. Még tinédzser volt, amikor megalakította a Mystere IV nevű rockbandát, majd 68-ban Pierre Schaeffer tanítványa lett.

Tanulmányait a párizsi konzervatóriumban végezte, 1969 óta a párizsi Music-Research művészeti csoport tagja. 1971-ben jelent meg első kislemeze a La Cage, ezt egy év múlva követte a Deserted Palace című alkotás. Ezek a kezdeti, útkereső próbálkozások nem arattak sikert. 1975-ig főleg film- és színházi zenéket komponált, illetve dalokat írt Françoise Hardy számára.

 

 

3 komment

Címkék: zene music jean michel

A bejegyzés trackback címe:

https://joy43.blog.hu/api/trackback/id/tr92677170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@m 2008.09.24. 16:03:12

Jean Michel Jarre!
Mivel korosztályomnál pár évvel fiatalabb is,és később lett "hallgatós" a zenéje,a 70-es évek derekán született,ma már "Nagykorúm" - lettek az igazi hallgatók.Így aztán nekem is jutott belőle -másikszobából hallgatván - mondjuk éjjel-nappal.
Meg is szerettem.Igazán jó és értékes a zenéje.

uzmari 2008.09.24. 19:32:25

Ez is jó zene, de azért a másik blog rockos muzsikája jobban felpezsdíti a vérem :-)

@m 2008.09.25. 08:06:32

Ez természetes!Bizonyos időben a "roki","rokizás" volt a nagy szám.Akkor a lábunkat,most a vérünket pezsdíti.:)
süti beállítások módosítása